Projektet Väsjön i Sollentuna kommun

February 9, 2017

 

För att människor ska vilja flytta till en ny stadsdel är det avgörande att kommunal service, som exempelvis skolor och förskolor, finns på rätt plats i rätt i tid. Det är en komplex uppgift för Sollentuna kommun som med sitt största stadsbyggnadsprojekt, Väsjö-projektet, planerar för runt 4 000 bostäder i området.

 

Hösten 2016 fick Sharing Capabilities därför uppdraget att se över hur styrningen av den kommunala servicen, och därmed integrationen mellan Väsjö-projektet och de berörda kommunala förvaltningarna, kunde förbättras ytterligare. Huvudsyftet var att se till att alla berörda aktörer gick i takt med varandra. Inom uppdraget har vi bland annat genomfört intervjuer med nyckelaktörer för att kartlägga utvecklingsbehov, för att sedan i nära samarbete med dessa utveckla en modell för tydligare styrning. Resultatet har blivit mycket uppskattat, kunden tycker att vi har lyckats få alla att dra åt samma håll och bidra till en tydligare styrning. 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283