Samtal om bostadsförsörjning

July 6, 2017

Sharing Capabilities släppte rapporten Bostadsmarknadens blinda fläck inför Almedalen, där det snabbt ökande behovet av bostäder för resurssvaga hushåll belystes. Idag, torsdagen den 6 juli i Almedalen, träffade Sharing Capabilities genom Frank Strand och Johan Brisvall bostadsministerns statssekreterare Alf Karlsson (MP) för en diskussion om hur frågan kan lyftas högre upp på beslutsfattares agenda.

 

Samtalet fokuserades på storstadsregionernas utmaningar att klara bostadsförsörjningen för den växande befolkningen. En stor del av samtalet kretsade kring betydelsen och förutsättningarna för kommunernas arbete med bostadsförsörjning. Det finns en bred variation i förutsättningarna inom landets olika delar avseende bostadsbehovet, men det finns många gemensamma nämnare när det kommer till storstädernas behov.

 

Kommunerna planerar för många nya bostäder, men många av dem planerar inte i tillräcklig mån för att möta behovet av bostäder för resurssvaga hushåll. Samtalet kom även in på den regionala fysiska planeringens roll och förutsättningar, vilket är ett särskilt viktigt utvecklingsområde

 

Efter sommaren kommer Sharing Capabilities att fortsätta samtalet med statssekreterare Alf Karlsson. Då kommer fokus vara vilka lösningar som kan vidtas för att stödja kommuner och regioner att angripa problemet. 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283