Susanne Pollack – vd på Sharing Capabilities

September 28, 2017

– Jag gillar att hitta personers drivkrafter och bygga team. Ett bra team kan sedan hjälpa kunder att identifiera problem och framför allt leverera lösningar som leder till positiv förändring, säger Susanne Pollack som nu är tillbaka i vd-rollen efter sin föräldraledighet.

 

Sharing Capabilities startades hösten 2015 av Susanne, Johan och Frank som lärde känna varandra när de alla tre jobbade på Sweco. Susanne, civilingenjör inom materialteknik från KTH, hade flera års erfarenhet från Airbus’ rymdindustri i Tyskland när hon började jobba på Sweco Management i Stockholm. Hos Sweco ledde Susanne en grupp konsulter inom projekt- och organisationsledning.

 

– Jag trivdes på jobbet, men såg samtidigt att marknaden saknade ett konsultbolag som direkt och insiktsfullt kan stötta organisationer som vill utvecklas. På Sharing Capabilities har vi bred kompetens inom verksamhetsutveckling och affärsmässiga strategier. I kombination med vår djupa förståelse för bostadsmarknaden och dess aktörer kan vi snabbt förstå problem och hur vi kan lösa dem tillsammans med kunden. Vår styrka är att känna in vartåt det blåser och se vilken riktning ett företag behöver förflytta sig i för att stå stadigt på marknaden.

 

På Sharing Capapbilities handlar vd-rollen mycket om interna organisatoriska frågor och att ta hand om de duktiga medarbetarna. Konsulternas kunskap och engagemang är kärnan i verksamheten för ett framgångsrikt konsultföretag och om de trivs och mår bra, så kan de också göra ett bra arbete för kunderna. Bemanningsfrågor och de dagliga besluten på kontoret fattas av Susanne, medan styrelsen tar fram direktiv och strategier för framtida satsningar.

 

– Vårt mål är att vara 40 anställda inom fyra år. Den stora utmaningen för oss är att gå från att vara ett litet konsultbolag till att växa organiskt och rekrytera medarbetare som gillar utmaningen i att arbeta i ett expansivt företag där även juniora konsulter får ta ett stort eget ansvar från start.

 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283