Mari Broman är ny styrelseordförande för Sharing Capabilities: ”Jag ska jobba med människorna!”

October 18, 2017

 

Mari Broman är nyvald styrelseordförande för konsultföretaget Sharing Capabilities. Med drygt 30 års erfarenhet av både operativa och strategiska roller inom samhällsbyggandssektorn kommer hon att bidra med sitt breda nätverk och skapa strukturer för det nystartade företagets starka tillväxtskede.

 

– När jag blev tillfrågad av de tre grundarna för Sharing Capabilities om att axla ordföranderollen behövde jag inte tveka. Det är tre kaxiga, kreativa personer som startat företaget och för mig handlar det om att just jobba med människorna, för det är människorna som gör företaget och driver det framåt. Jag hoppas vara ett värdefullt bollplank för dem och bygga företaget långsiktigt, säger Mari Broman om sitt nya uppdrag.

 

Mari Broman var vice vd på Riksbyggen 2006-2014 och har varit biträdande stadsdirektör i Göteborgs stad. Idag har hon flera styrelseuppdrag, bland annat som styrelseordförande i IQ Samhällsbyggnad, styrelseordförande i Marginalen Bank och styrelseledamot i byggföretaget Serneke Group AB.

 

– Det är spännande att arbeta med personerna på Sharing Capabilities för de bidrar med ett nytt synsätt inom branschen. Styrkan är att de med sin breda kompetens inom stadsbyggnad och affärsutveckling tar ett helhetsgrepp på sektorn. De vägrar att jobba i stuprör och med den inställningen gör de skillnad och nytta för kunder inom både offentlig och privat sektor, förklarar Mari Broman.

 

Med styrelseuppdrag för olika slags organisationer ser Mari Broman framtida utmaningar ur flera perspektiv. Hon framhåller att frågor om klimat, urbanisering och integration är frågor där samhällsbyggnadssektorn är en viktig motor för att skapa en positiv utveckling.

 

– Jag upplever att aktörerna i branschen måste lyfta blicken och titta framåt. Sharing Capabilities är ett utvecklingsorienterat företag med förmåga att stödja aktörer att möta framtiden, bland annat genom att konkret visa på hur arbetsmetoder behöver utvecklas och hur positioner på marknaden behöver förändras för att möta kommande behov, säger Mari Broman.

 

Sharing Capabilities tre ägare var helt eniga i valet av ny ordförande.

 

– Vi är mycket glada att Mari Broman är vår styrelseordförande. Med sin gedigna erfarenhet av styrelsearbete och samhällsbyggnadsbranschen är hon den bästa stöttepelare vi kan tänka oss. Tillsammans med Mari kommer vi att kunna få den stabila grund som vi kan bygga företaget vidare på, säger Susanne Pollack, vd på Sharing Capabilities, med full uppbackning av de övriga grundarna Johan Brisvall och Frank Strand.

 

 

 

 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283