Sharing Capabilities deltar och fyller Business Arena Malmö med innehåll

April 20, 2018

Den 24 april hålls Business Arena i Malmö. I år kommer Frank Strand, Sharing Capabilities, att hålla ett föredrag med under rubriken "Frågan som glömdes bort?". Temat handlar om den stora utmaningen i mottagandet av flyktingar under 2015 och hur flyktingkrisen nu övergått i en omfattande integrationsutmaning. Bostadsbristen har påverkats och aktualiserats ytterligare.

 

Minns vi hur det var under november 2015, när det under några veckor kom över 10 000 asylsökande i veckan? Det som en gång var en nationell migrationskris har nu övergått i en regional och ofta lokal integrationsutmaning. Påverkan har varit olika i olika delar av landet och i olika typer av kommuner, från den minskande kommunen på landsbygden som gör allt för att behålla invånare till den stora och växande kommunen med den sämst fungerande bostadsmarknaden. Kommunerna börjar nu i många fall närma sig de två år som de enligt lag är ansvariga att tillhandahålla boende för nyanlända  innan de hänvisas till den ordinarie bostadsmarknaden. Vi kan fundera på om vi gör rätt saker för att möta den utveckling vi ser framför oss.

 

Förra året släppte Sharing Capabiltites rapporten "bostadsmarknadens blinda fläck" som handlar om utmaningen då alla nyanlända ska lämna de temporära genomgångsbostäderna och lösa sitt nästa boende i en överhettad bostadsmarknad. Parallellt med att övriga grupper på bostadsmarknaden också ska lösa sitt boende. Nu är det en verklighet och därför lyfter vi frågan igen tillsammans! 

 

"Vi har sedan rapporten släpptes genomfört ett antal uppdrag med fokus på strategi och affärsutveckling utifrån de nya förutsättningar som ges på bostadsmarknaden. Jag ser fram emot att besöka Business Arena Malmö för att nätverka och skapa ökad förståelse för de utmaningarna Skånes kommuner och marknadsaktörer står inför."  säger Frank Strand.

 

 

 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283