Fastighetsnytt skriver om Vem får marken?

December 6, 2018

Den 5 december 2018 publicerade Fastighetsnytt en artikel om en undersökning som gjordes av Birger Axelsson på Sharing Capabilities tidigare i våras. Undersökningen handlar om vem som tilldelats mark och på vilka grunder i elva kommuner mellan åren 2015 och 2017. 

 

Artikelns inledning: 

 

"Markanvisningar är ett av kommunernas viktigaste verktyg för alla nybyggen som ska till. Men kriterierna för vilka aktörer som väljs ut som vinnare ser väldigt olika ut i olika kommuner – med otydliga spelregler för bolagen och en snedvridning mellan vilka bolag som tilldelas mark som följd. Det visar en undersökning från Sharing Capabilities." 

 

Läs hela artikeln här.

 

Kontakta oss gärna om du vill ta del av fler insikter. 

Please reload

Läs mer om våra projekt

Hållbarhet behöver faktiskt inte vara svårt

September 10, 2018

1/10
Please reload

Senast upplagda
Please reload

scap (kopia).png
  • Gray Instagram Ikon
  • Grey LinkedIn Icon

Sharing Capabilities AB | Södermalmstorg 4 | 116 45 Stockholm | Kontakt | Org nr. 559023-3283

© 2016 all rights reserved by Sharing Capabilities AB. ORG.NR 559023-3283